Omgeving

Voorzieningen

De villa is gelegen net buiten het dorpje Perdaxius. In het verderop gelegen dorp Narcao (3 km) vindt u een supermarkt waar u terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen. Ook zijn er in Narcao onder andere een apotheek en een tabakswinkel. Op ongeveer 10 minuten rijden ligt het dorp Villaperuccio, waar zich een grote supermarkt bevindt. Een grotere stad, Carbonia, ligt op 12 kilometer afstand van de villa.

Stranden

Met minder dan 30 minuten rijden kunt u genieten van de prachtige stranden aan de zuidkust van het eiland. Het grootste strand in de directe omgeving is Porto Pino. Op dit strand vindt u onder andere een botenverhuur, kunt u ligbedjes en parasols huren en zijn verschillende strandtenten aanwezig. Rondom Porto Pino liggen meerdere kleinere en rustigere strandjes. Een echt aanrader is Spiaggia dei Franchesi: een klein strand van zand en rotsen, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over een gedeelte van de kust en de open zee.

Bezienswaardigheden

Zuid-Sardinië heeft ontzettend veel prachtige bezienswaardigheden. In de villa vindt u verschillende brochures en folders van alles wat er in de omgeving te zien en te doen is.

Castello di Acquafredda | 30 minuten | €7,00 met rondleiding, €5,00 zonder rondleiding
In Siliqua, op zo’n 30 minuten rijden van de villa, staat een kasteel op een eenzame berg in het dal. The Castle of Coldwater, zoals het in het Engels heet, is waarschijnlijk rond 1200 gebouwd. De top van de berg bevindt zich 256 meter boven zeespiegelniveau. Het uitzicht bovenop de berg is werkelijk prachtig. Trek wel de wandelschoenen aan, het is een behoorlijke tocht!

Grotte is Zuddas | 25 minuten | €10,00
In de grotten van Santadi opent zich een prachtige ondergrondse route tussen de dolomietrotsen, gecreëerd door de onophoudelijke kracht van het water, in een meesterwerk van de natuur. De grotten openen zich 236 meter onder de zeespiegel en strekken zich uit over 1650 meter. De toeristische route is zo’n halve kilometer lang.

Sant’Antioco | 40 minuten | gratis
Het eiland dat beter bekend staat als ‘Klein Sardinië’, Isola di Sant Antioco. Sant ‘Antioco is een schiereiland gelegen aan de zuidwest kust van Sardinië. Het schiereiland wordt door een brug verbonden met het ‘vasteland’. Kraakhelder zeewater, de meest ongerepte stranden en ruïnes daterend uit de pre-Romeinse tijd maken dit schiereiland tot een bij het massa toerisme onontdekt pareltje.

Area Archeologica di Nora | 60 minuten | €8,00
Nora is een punisch-romeins stadje, gelegen op een schiereiland in het zuiden van Sardinië, bij Pula. Interessant zijn de resten van mozaïek vloeren en het kleine theater dat nog grotendeels overeind staat. Daarnaast zijn er de resten van romeinse badhuizen, tempels en de woonwijken met typisch Noord-Afrikaanse bouwstijl te zien. Hier werd ooit een steen met de oudste inscriptie in Fenicische letters gevonden.

Ligging

De villa is gelegen in Zuid-Sardinië, in de provincie Sud Sardegna